Røyefiske med garn i Jonsvatnet

I perioden oktober til desember gyter røye på faste plasser i Jonsvatnet. Disse stedene kalles også for «rørkast». De er ikke enkle å finne og krever derfor lokal kunnskap om plasseringen. Tidspunktet for fisket er viktig. Starter man for tidlig er det ikke sikkert at røya har begynt å komme til gyteplassene. Tidlig garnsetting fanger stort sett bare hannrøye da disse er først inne på gyteplassene. Vanntemperatur ser også ut til å ha betydning. Riktig tidspunkt er ikke helt enkelt å finne ut av. I praksis må det fiskes over en periode inntil «røra går». Hvis garnene blir satt på riktig sted til riktig tid kan det enkelte ganger fanges masse fisk på noen få garn. Det er bra med røye i Jonsvatnet men i likhet med mange andre vatn er det mye småfisk å få.

012

Litt av fangsten i høst

IMG_1403

Når garnene greies ferdig er det tid for å ta fram svartkjelen. Noe av fangsten havner i stekepanna.

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.